Nawigacja
Menu główne
  Strona główna
  Artykuły
  Filmy
  Galeria
  Wywiady
  Łowiska
  Zawody
  Szkółka
  Konkursy
  Klub
  Kontakt
  CARP PLANET

Inne
  Forum
  Sprzęt
  Kuchnia karpiowa
  Przydatne linki
  Download
  Kategorie newsów
  Szukaj
  Cennik

Użytkowników Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 1,229
Nieaktywowany Użytkownik: 26500
Najnowszy Użytkownik: ~sebastian lemke
Najaktywniejsi
Na miejscu 1 jest:
~mlody
Brak Avatara height=

Punktacja:
Ogólne: 183
Bonusy: 0
Kary: 0

2) ~Maniek94 (168 pkt.)
3) ~karolusek1 (154 pkt.)
4) ~tolson111 (147 pkt.)
5) ~frugoss111 (146 pkt.)
6) ~kulpuh (133 pkt.)

Reklama

sbk

Karp Team Janowice

Śląski Portal Karpiowy

Nasze łowisko

e-ryby net

Łowiska

Wędzisko info

Globecarp

Wędkarze Kwidzyń

Pstrążna

ZPW zach-pom

Nasze wody

Alecarp

Chwałowice

Goldcarp

Wędkarze info

Wędkuje.pl

Karpmax

Monster Karp

Carp Planet

Carpattackteam

Zobacz Temat
CARPPLANET - portal dla karpiarzy | FORUM CARPPLANET | Sprzęt
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Autor Swinger
~Maniek94
Użytkownik

Dodane dnia 28-11-2008 21:27
Panowie chce kupic swingery...
FOX Illuminated Euro Swinger lub FOX Euro Swinger nie mam zbyt duzo szmalu i zastanawiam sie nad FOX EURO.
Moze macie jakies inne propozycje??

NO KILL
5886896 Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Swinger
~piter
Użytkownik

Dodane dnia 28-11-2008 21:49
jak nie chcesz wydawac dużo to kup se tego http://www.allegro.pl/item492613109_swinger_swiecacy_eurofishing_nowosc_2008.html mój kuzyn ma i sie sprawdza
Wyślij Prywatną Wiadomość
~Maniek94
Użytkownik

Dodane dnia 28-11-2008 21:57
Niee... no co ty!! Nie chce zmieniac swingerow co sezon! Juz wole dolozyc do FOX'A EURO Swinger...

Co sadzicie o tym zamiast FOX'A EURO Swinger ?
http://www.allegro.pl/item493252205_swinger_illumination_sezonowy_bonus_cenowy.html

NO KILL
~Tomek Chlib
Moderator

Dodane dnia 29-11-2008 01:51
To nie sprzet lowi ryby tylko Ty,on pomaga tylko je wyjac z wody na chwile...Znam karpiarzy z milionowym sprzetem ktorzy lowia drobnice i znam takich ktorzy lamia wszelkie granice na sprzet za grosze...Jesli lubisz blyszczec kupuj co najdrozsze jesli lubisz karpiowac kupuj z glowasmileyPozdrawiam

Tomek
336200 Wyślij Prywatną Wiadomość
~karolusek1
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 09:22
Łowiłem niegdyś jeden sezon na swingery yorka fakt że wymagały delikatnej korekty i były za lekkie ale ogółem spisywały się bardzo oki. A jeśli chodzi o foxa też ma niedociągnięcia np: moje ilu wchodziły tak delikatnie w taga że ledwie się trzymały nie chcąc odsyłać i czekać na rozpatrzenie reklamacji poradziłem sobie i jak narazie sa niezawodne. A a propos niewiarygodnie drogiego sprzętu uważam że w niektórych przypadkach to zwykła żądza posiadania bo według mnie do pewnej ceny trzeba zapłacić większa sumę ale poza tą granica to zwykłe przepłacanie za spokój duszy że mamy napis na kiju brus Ashby
A jeśli karpiarz przychodzący z nami pogadać ocenia nas po tym jaki mamy sprzęt(co z umiejętnościami i olejem w głowie nie ma nic a nic wspólnego), to należy mu z góry podziękować za odwiedziny. Pozdrawiam

W?dkowanie to nie hobby, to sposób na ?ycie!
Edytowane przez karolusek1 dnia 29-11-2008 09:29
6033621 Wyślij Prywatną Wiadomość
~konykarp
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 09:53
JA MIAŁE KIEDYŚ ALA FOXY, WŁAŚNIE Z TYCH LINKÓW CO PODALIŚCIE WCZEŚNIEJ. W JEDNYM, DIODA SPALIŁA SIĘ JUŻ PO MIESIĄCU UŻYTKOWNIA. ZACINAJĄ SIĘ TE POKRĘTŁA OD REGULACJI TRZYMANIA ŻYŁKI.
KOLEGO KUP SOBIE ORYGINALNEGO FOXA, TERAZ SĄ TROCHĘ TAŃSZE NIŻ W SEZONIE. MASZ TU LINKA http://www.allegro.pl/item489403434_swiecacy_illuminated_swinger_fox_najtaniej.html

NO KILL
Edytowane przez konykarp dnia 29-11-2008 09:57
~karolusek1
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 09:58
Sprzęt za grosze jak pisał Tomek nie oznacza że jest najtańszy. Przy sumie 2000tys. 600zł to będą grosze. A definicja porządny karpiarz Panie Cyprinus
to jaka, bo wychodzi na to że karpiarz to taki gość co ma sprzęt za kupe kasy totalna bzdura. Bez odbioru

~konykarp
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 10:04
ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ, ALE LEPIEJ KUPIĆ COŚ CO STARCZY NA LATA NIŻ ZMIENIAĆ CO MIESIĄC smiley. NAJCZĘŚCIEJ LICZY SIĘ UMIEJĘTNOŚĆ NIŻ SPRZĘT.

JA NP. LUBIĘ MIEĆ COŚ NOWEGO W SWOIM WYPOSAŻENIU, LUBIĘ ZMIENIAĆ WĘDZISKA I KOŁOWROTKI, NO CHYBA ŻE TRAFIĘ COŚ CO MI PODPASUJE W 100 % smiley.

OGÓLNIE TO Maniek94 PROSIŁ O PORADĘ JAKIE SWINGERY WYBRAĆ, A JAK ZWYKLE WYCHODZĄ JAKIEŚ DZIWNE TEMETY. DORADZAJCIE MU A NIE DAJECIE JESZCZE WIĘCEJ DO MYŚLENIAsmiley

NO KILL
Edytowane przez konykarp dnia 29-11-2008 10:01
~Tomek Chlib
Moderator

Dodane dnia 29-11-2008 11:12
Wlasnie o to mi chodzilo,zeby kupowac z glowa i dobrze zrozymial mnie Karolusek- Sprzęt za grosze jak pisał Tomek nie oznacza że jest najtańszy. Przy sumie 2000tys. 600zł to będą grosze. A definicja porządny karpiarz Panie Cyprinus
to jaka, bo wychodzi na to że karpiarz to taki gość co ma sprzęt za kupe kasy totalna bzdura. Bez odbioru

A ha i nikogo nie chcialem obrazic,wiec pozdrawiam cieplutko tych ktorzy poczuli sie urazenismiley

Tomek
~Maniek94
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 11:18
Dzieki!!! Ale czym sie rozni FOX EURO Swinger od ilu??
Chyba tylko diodą?

NO KILL
~wwolny
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 11:27
Tak, tylko diodą. Ja też troche wtrące do dyskusji. Wg. mnie każdy kupuje taki sprzęt na jaki go stać. Jeżeli ktoś ma kasy żeby kupic sprzet z najwyzszej półki, to czemu ma go nie kupić, bo inni bedą go postrzegać nad wodą jako karpiowego szpanera ? Dlatego myśle że to co kupujemy jest zależne od tego ile możemy za to wyłożyć, a poza tym fajnie miec w podswiadomosci to, że mamy sprzęt gdzieś tam z najwyższej półki. Więc myśle że każdy powinien w miare swoich możliwości ulepszac swój ekwipunek. Tyle ode mnie smiley
~ArekK
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 12:28
Maniek, kup Euro Swingery Foxa (bez diody, bo to zbędna rzecz), albo hangery Foxa, które są dużo, dużo praktyczniejsze. Najlepiej mieć jedne i drugie smiley. Możesz też przejrzeć hangery Solara, ale od nadmiaru raczej rozboli Cię głowa. NIGDY nie kupuj tych podróbek Foxa, bo to lipa, no może jeden na dziesięć wytrzyma dłuższy czas...
Odnośnie kwestii posiadanego sprzętu: oczywiście, że każdy chciałby mieć jak najlepszy, nawet te wspomniane kije Ashbiego, ale po co? Na inne kije też można łowić i, co najważniejsze, złowić. Kto miał okazję rozmawiać z Liborem, to na pewno usłyszał jego słynne powiedzenie "nie ważne to co na brzegu". Oczywiście nie można też popadać w skrajność i kupować najtańszego sprzętu. Moim zdaniem najważniejsze jest wybrać dobry sprzęt za umiarkowane pieniądze. Ja, niestety, popełniłem sporo błędów przy zakupie pierwszych karpiowych klamotów i teraz powoli muszę je korygować.
6184427 Wyślij Prywatną Wiadomość
~grzes200
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 12:42
Witam. Jeśli chodzi o obrażanie to jestem ciekawy, w którym miejscu obraził Tomek rporządnych karpiarzyr1; raczej Ty (~Cyprinus -) obrażasz tych, co postępują zgodnie z zasadami wędkarstwa karpiowego a mają rtańszy sprzętr1;. To, że coś jest tańsze nie oznacza, że jest gorsze i o to chodzi w kupowaniu z głową. Sprzęt się dopiera dla siebie a nie pod publikę i jeśli Ci pasuje coś tańszego to kup i nie wstydź się tego, bo niektórzy popadają w jakąś paranoje. Jak się nie ma sprzętu za kilka tysięcy to nie jest się karpiarzem?? Karpiarz to człowiek a nie sprzęt r11; przynajmniej mi się tak wydaje, choć niektórzy twierdzą inaczej. Co do wypowiedzi ~wwolny: rJeżeli ktoś ma kasy żeby kupic sprzet z najwyzszej półki, to czemu ma go nie kupić, bo inni bedą go postrzegać nad wodą jako karpiowego szpanera ?r1; to masz rację jeśli Ciebie stać i Ci pasuje to owszem ale: ra poza tym fajnie miec w podswiadomosci to, że mamy sprzęt gdzieś tam z najwyższej półkir1; - tu już nie bardzo się mogę z Tobą zgodzić. Tu raczej chodzi o rporządnych karpiarzyr1; (sprzęt za kilka tysięcy) i tych rala karpiarzyr1; tych co mają tańszy sprzęt. Tak nie powinniśmy się spostrzegać, bo to tylko będzie szkodziło wizerunkowi wędkarstwa karpiowego.
~karolusek1
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 12:46
Ale wrzawa na forum czas ochłonąć panowie.Pozdrawiamsmiley

~Maniek94
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 13:05
No wlasnie ochlacie troszke... Ja dalem temat na forum aby sie czegos dowiedzial smiley
Co sadzicie o tym...
http://www.allegro.pl/item493252205_swinger_illumination_sezonowy_bonus_cenowy.html

NO KILL
~Tomek Chlib
Moderator

Dodane dnia 29-11-2008 13:05
Goraca dyskusja i wymiana,poki co nie obrazajacych wypowiedzi nikomu jeszcze nie zaszkodzilasmileyJesli do tego dojdzie to posypia sie banikismiley

Tomek
~piter
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 13:21
Maniek tak jak ci wcześniej pisałem mój kuzyn ma podobne do tych co podałeś linka i mu upadły raz na ziemie i nic nie nie stało a dał 60 zł w tantym roku i wszystko działa jak powinno.nie warzna jest cena tylko jakość w dobrych firmach karpiowych tez dużo płaci sie za logo firmy
~karolusek1
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 13:30
.....................................polemika zakończona przynajmniej z mojej strony. Ten post dotyczy nieco innego tematu więc Cyprinus również polecam czytanie ze zrozumieniem.Pozdrawiam

~Tomek Chlib
Moderator

Dodane dnia 29-11-2008 13:50
Nikogo nie oceniam,tylko proponuje kupowac z glowa zeby nie kupowac dwa razy.Po drugie daleki jestem od straszenia akurat Ciebie banem,zle to odebrales (przykro mi) Przeciez napisalem ze zdrowa ostra wymiana zdan jeszcze nikomu nie zaszkodzila a ban dotyczyl wszystkich bez wyjatku,oczywiscie jesli wyrazane opinie bylyby wulgarnesmiley Kazdy kupuje co lubi i kazdy ma swoje doswiadczenia,chodzi o to ze nie ma rzeczy niezastapionych itd.Cyprinus niepotrzebnie sie fochujeszsmiley

Tomek
~benek1989
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2008 14:10
Witam

Ludzie dajcie sobie po szlagu i bedzie spokujsmiley kolega sie pytal jaka jest roznica w swingerach a wy odchodzicie z odpowiedziami od pytania normlanie żal.pl wiec ~Maniek94 roznica jest nikoma jednem ma diode drugi niema i to tyle no i cena za ilu zaplacisz 150zl z za euro 120zl

Pozdrawiam wszytskich Benek
4231381 Wyślij Prywatną Wiadomość
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Zapomniane hasło?
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

~kenobi
DATA: 10/09/2012 08:53
Witam

łowicie coś ? jak efekty, ja dopiero zaczynam sezon smiley

polowanie na grubego zwierza czas zacząć

~arek-bd
DATA: 26/10/2011 21:31
Pierwsza okazja do spotkania będzie w marcu na targach w Zabrzu poniewarz nasz klub jest patronatem medialnym Zapraszamy wszystkich .

~arek-bd
DATA: 26/10/2011 21:15
Witam kolegów Należe do karp Team Wrocław mam nadzieje że w 2012 r spotkamy się nad wodą Pozdrawiam arek smiley

~zwajtp86
DATA: 20/11/2010 13:25
siema jest ktos teraz??

~DawidJ
DATA: 13/10/2010 11:21
Witam serdecznie kolegów smileysmiley

Paweł 2008